Hamiltonnak nem kell erőlködnie

Hamiltonnak nem kell erőlködnie

Lewis Hamilton komoly lépést tett ma a Kínai Nagydíjon afelé, hogy Brazíliában minden idők legfiatalabb F1-es világbajnoka lehessen. A mclarenes Sanghajban magabiztos versenyzéssel ötpontos előnyét hétpontosra növelte Felipe Massával szemben.

“Minden összejött ezen a hétvégén: az autó fenomenális volt, sikerült életem egyik legjobb rajtját megfognom, és minden tökéletes volt a verseny alatt. Nagyon sokkal tartozom a csapatnak – mind a pályán, mind az otthon lévő srácoknak, mert nagyszerű munkát végeztek, nagyon köszönöm! Hétpontos előnyöm van, bár biztosra azért nem vehetek semmit. Egy lépéssel közelebb kerültem az álmomhoz, de észnél kell maradni. Bízom a sikerben” – mondta a verseny után Hamilton.

A csapatfőnök, Ron Dennis is maradéktalanul elégedett volt az eredménnyel, sőt egész nagyvonalúan beszélt a kilátásokról:

“Minket az sem zavar, ha Massa első, Kimi pedig második lesz  [Brazíliában]. Nem aggódunk ezen.  Nem hiszem, hogy megvan ehhez a teljesítményük, de nem is számít. Lewisnak nem kell megnyernie a futamot ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot. Keményen megyünk majd az edzéseken és az időmérőn, aztán majd meglátjuk” – magyarázta az angol.  

“Csak észnél kell maradnunk. Jobb a helyzetünk, hét ponttal vezetünk. Az eredmény a többi autón is múlik, de mi tudjuk, hogy az is elég, ha harmadikok, negyedikek, vagy ötödikek leszünk. A legfontosabb, hogy elkerüljük a bajt” – tette hozzá.

A csapatnak azért nem volt tökéletes napja, Hamilotn sikere mellett Heikki Kovalainenre rájárt a rúd: előbb rossz gumikat kapott a csapattól,egy defekt miatt a mezőny végére esett vissza, végül pedig nyomásprobléma miatt a motor nagyobb meghibásodásának elkerülésére inkább kiszállt a versenyből.