Fordítva látják

Fordítva látják

Fujiban a bajnoki küzdelem mindkét éllovasa túl türelmetlen és agresszív volt. A rajtnál Lewis Hamilton felejtette el, hogy nem Kimi Räikkönent kell mindenáron megvernie, ezért egy vakmerő kifékezéssel az élmezőny jó részét kivezette a pályáról, míg a második körben Felipe Massa öklelte fel a mclarenest egy elkeseredett visszaelőzési kísérletnél.

Mindkét pilóta bokszutca-áthajtásos büntetést kapott. Ahogy Hamilton, természetesen Massa sem érezte magát bűnösnek.

“Hamilton is későn fékezett, és én is későn fékeztem. Egy kicsit szélesebben vettem a kanyar első részét, ő bejött mellém kiszorított a fűre, a kavicsokon keresztül mentem, a következő kanyar pedig balos volt. Összeértünk, szerintem egyszerű versenybaleset volt. Megkaptam az áthajtásos büntetést, megfizettem” – magyarázta a brazil.

A ferraris visszautasította a feltételezést, hogy szándékosan ment neki Hamiltonnak.

“Persze hogy nem! Két kerékkel a kavicsokon voltam, nem tudtam megállítani az autót, mert Hamilton kitolt a fűre.”

Massa szerint Lewis Hamilton büntetése jogos volt, a rá kiszabott áthajtás viszont nem:

“Az ő büntetése jogos volt, az enyémben nem vagyok biztos. Szerintem csak versenybaleset volt, mert mindketten későn fékeztünk a 10. kanyarban. Hamilton rosszul rajtol, Kimi megelőzte, ő meg megpróbált későn fékezni, amikor már mindenki a kanyarban volt. Sokkal szélesebb ívet vett, és Kovalainen is, lutri volt az egész. Szerintem túl optimista volt, főleg, hogy a bajnokság a tét” – értékelte a történteket saját szemszögéből a ferraris.

Massának egyébként a körülmények, vagy épp a versenybírók is segítettek egy kicsit, ugyanis egy elég vitatható döntéssel a futam után hátrasorolták Sebastien Bourdais-t, amivel a brazil Hamiltonnal szembeni előnye végül nem egy, hanem két ponttal csökkent.