Hamilton letolta a pályáról Räikkönenéket

Hamilton letolta a pályáról Räikkönenéket

Lewis Hamilton hiába fogadkozik jó ideje, hogy a bajnoki cím megszerzéséért biztonsági játékot fog játszani, a Japán Nagydíj rajtjánál megint túl sokat kockáztatott. A mclarenes a gyenge rajt után az első kanyarban egy vakmerő kifékezéssel akart az élre állni, de így kiszorította Kimi Räikkönent, amiért végül bokszutca-áthajtásos büntetést kapott.

“Természetesen nem vagyok elégedett a mai eredménnyel, de igyekszem gyorsan túltenni magam rajta, holnap új nap jön. Sajnos nem rajtoltam valami jól, de Kimi szélárnyékában mentem vele, és a belső ívre húzódtam. Egy kicsit későn fékeztem, de mindenki más is. Egy csomó autó kiment az első kanyarban, én csak egy kicsit szélesebben, mint a többiek. De a büntetést már nem lehet visszacsinálni, a mai eredmény nem változik. Visszatekintve mindig látszik, hogy másképp is lehetett volna csinálni. Hibáztam, és meg is fizettem érte. De nem szabad elkeseredni. ” – mondta a verseny után.

Hamilton a második körben még Felipe Massával is lökdösődött egy kicsit – pontosabban a brazil ment neki -, ami után a bajnoki rivális is büntetést kapott. Hamilton szerint nem volt egyenlő súlyú a két eset.

“A második körben Felipe elrontotta a kanyart, én belülre húzódtam, hagytam neki helyet, de ő keményen belémjött, és megpördültem. Mindketten ugyanazt a büntetést kaptuk, pedig én nem mentem neki senkinek, de így megy ez” – utalt nem túl burkoltan a versenybírók elfogultságára a mclarenes.

A futam után Sebastien Bourdais büntetése miatt végül Massa hátránya öt pontra csökkent Hamiltonnal szemben. Heikki Kovalainen motorhiba miatt búcsúzott, így a McLaren Japánban nullázott, a konstruktőri bajnokságban szerzett egypontos előnyük hétpontos hátránnyá változott.