Lejárt az ideje?

Lejárt az ideje?

Minden idők legtapasztaltabb Forma-1-ese, Rubens Barrichello Fujiban elismerte, hogy az idei akár az utolsó szezonja is lehet a száguldó cirkuszban. A 36 éves pilóta szerződése idén lejár a Hondánál, a csapat pedig egyelőre egyik versenyzővel sem hosszabbított még.

“Már mondtam, ha valaki jó szerződést ajánl a következő három évre, azonnal aláírom. Továbbra is a Forma-1-ben képzelem el a jövőmet, de ha nem így alakul, az sem a világ vége. Jelenleg nagy a csend a Hondánál, ez elég rossz. Még sosem voltam ilyen helyzetben, ennyire későn még nem álltam szerződés nélkül” – mondta a brazil veterán.

Ha a Honda lecseréli jövőre Barrichellót, a helyére valószínűleg honfitársát, Bruno Sennát ültetik majd. A nagy öreg azonban nem javasolja az egykori legenda unokaöccsének, hogy a japán csapathoz szerződjön.  

“Nem is magam miatt mondom, hanem azért mert a tapasztalatlansága miatt jó  lehetőségeket szalaszthat el. Csak azért kár az F1-be kerülni, hogy ott legyen az ember, aztán egy év alatt eldobni mindent, úgy, hogy akár világbajnok is lehetne az illető. Nagy hiba lenne” – utalt Barrichello a Honda versenyképtelenségére.