Visszatér az úgynevezett “nyalóka” használatához a Ferrari az idei év hátralévő Forma-1-es futamain – árulta el a csapat vezetője, Stefano Domenicali a Sky Italia televíziónak. Mint emlékezetes a Ferrarinak az utóbbi időben kétszer is gondja akadt az egyedül általa alkalmazott lámpás megoldással.

Valenciában Räikkönen indult el korán a tilos jelzés ellenére, míg Szingapúrban Massa annak ellenére kapott zöld jelzést, hogy nem végeztek a kocsi tankolásával. Elképzelhető, hogy mindkét eset elkerülhető lett volna, ha ott áll a “nyalókás ember”, és lecsukva tartja a “sorompót”.


A Ferrari azonban nem ért ezzel egyet, sőt továbbra is kitart amellett, hogy a saját megoldásuk jobb, miután azzal időt lehet nyerni a kerékcseréknél. A változásnak más oka van: Visszatérünk a régi rendszerhez, mert most nyugalomra van szüksége a csapatunknak” – mondta Domenicali. “Az évad ezen szakaszában nagy a feszültség, ezért kisebb stressznek kell kitennünk a csata középpontjában dolgozókat.”

Nem marad azonban a garázsban a Ferrari elektronikus indító berendezése, jól értesült lapok állítják, hogy 2009-ben újra alkalmazza majd az eszközt a csapat.

Domenicali arra is kitért, hogy a Ferrari a hátralévő három futamra győzni megy, s bár mind az egyéni, mind a konstruktőri bajnokságban hátrányban vannak, nem lehetetlen a fordítás.