Kimi Räikkönen idén mindössze két futamgyőzelmet jegyez, az utolsót még áprilisban Spanyolországban, azóta viszont csak szenved a pályán. Augusztus eleje, a Magyar Nagydíj óta pontot sem szerezett. 2008-ban öt nullás futama volt, amivel nemcsak a világbajnoki címének megvédéstől került messze, de immár a Ferrari csapat világbajnoki címe is veszélyben van.

A Ferrari versenyautója idén nem igazán jó hideg illetve nedves időben, s a jégembernek problémát okoz, hogy felmelegítse a jármű gumijait, elérve a szükséges tapadást. Ám a Berliner Morgenpost szerint más is van a háttérben. Szerintük ugyanis a finn világbajnok fejben nincs rendben, mert magánéleti problémái vannak.

Jenni Räikkonen Monzában

Jenni Räikkonen Monzában

Jenni Räikkonen Monzában


Úgy tudják, komoly válságba került a házassága és a felesége, Jenni nyolc hete kiadta az útját. Egy ferraris informátor szerint a finn pilóta és a 2001-es Miss Skandinávia kapcsolata már hosszabb ideje lejtmenetben van, de most érte el a mélypontot.

De ha ez igaz, akkor vagy miss Räikkönen kedvelte meg nagyon az F1-et (elég ritkán jelenik meg a versenyeken), vagy csak nem volt más hely a kutyasétáltatásra, ugyanis a hölgy Monzában feltűnt a padockban.

Mindenesetre az olasz újságírók továbbra is faggatják Räikkönent, hogy lesz-e Massa vízhordója, mivel négy futammal a vége előtt 20 pontos hátrányban van csapattársához képest. A finn azonban nem érzi magát második számú versenyzőnek, továbbra is bízik benne, hogy a tavalyihoz hasonló hajrával 2008-ban is ő lehet a világbajnok.