Félreismerik

Félreismerik

Fernando Alonso tavaly két világbajnoki cím megszerzése után átszerződött a McLarenhez, de a dolog nem működött. A spanyol szeretett volna első számú pilóta lenni, a csapat viszont egyenlő feltételekkel versenyeztette őt és az újonc Lewis Hamiltont. Alonso tavaly sokat panaszkodott, nehezen viselte, ha Hamilton jobb volt nála, összeveszett a csapatfőnökkel, és az idény végén már szinte paranoiásan viselkedett, többször utalt arra, hogy a McLaren hátrányosan kezeli.

A kétszeres bajnok imázsának nem tett valami jót a 2007-es idény, de édesapja, José Luis szerint fia nem az az egoista figura, akinek a külső szemlélők bélyegzik, nem szállt fejébe a siker.

“Ma is ugyanolyan,mint korábban. Látszik azon, ahogy velem viselkedik, és még inkább akkor, amikor a család körében van. Mindene megvan, és mégis ugyanaz az ember maradt. Jókedvű, és szeretetteljes személyiség” – magyarázta egy interjúban az idősebbik Alonso.

Az apuka szerint az a baj, hogy nem is merik közelről a fiát:

“Nem ihat egy sört mind a 120 ezer emberrel, aki kimegy a futamra. És persze pont azok kritizálják a legjobban, akik nem kerülnek a közelébe.”