Schumacheri pályát szeretne

Schumacheri pályát szeretne

Fernando Alonso régebben azt mondta, hogy Michael Schumacherrel szemben ő megelégedne három világbajnoki címmel, és ha ezt elérte, valószínűleg vissza is vonulna a Forma-1-től. A 2005-ben és 2006-ban bajnoki címet szerző spanyol tavaly csak hajszál híján maradt le a triplázásról, idén azonban a Renault-val nincs az esélyesek között.  

A kétszeres bajnok mára meggondolta magát, és úgy érzi, hogy még hosszú ideig szeretne maradni a száguldó cirkuszban.

“Még mindig imádom ezt a sportot. Nem lehet elfelejteni a szép pillanatokat. Ilyen érzéshez semmi más nem juttat az életben” – nyilatkozta Alonso a Daily Telegraph-nak.

A spanyol azt is elmondta, hogy két-három évvel ezelőtt még nem értette, hogy Schumacher hét bajnoksággal, és több tucatnyi győzelemmel a háta mögött hogyan képes még versenyezni, de mostanra változott a hozzáállása.

“19 éves voltam, amikor a Minardinál kezdtem. Akkor úgy gondoltam, hogy 19-21 év nagyon sok lenne az F1-ben. A Forma-1 elszívja az ember energiáit, és akkor úgy gondoltam, hogy én nem szeretném csak erre pocsékolni az egész életemet. Mára megváltozott a véleményem. “Most, 26 évesen már arra gondolok, hogy miért ne csinálhatnám még 10-11 évig? Még több sikert szeretnék, és készen állok arra hogy rászánjam az időt ezek elérésére” – magyarázta a spanyol.