Red Bull osztrák tulajdonosa, Dietrich Mateschitz arról beszélt egy spanyol lapnak, hogy tavaly év végén Fernando Alonso nagy szívesen elszerződött volna a csapathoz, viszont csakis egy szezonra akart aláírni, ezért nem lett semmi a dologból.

“Fernando a spanyol médiában azt mondta, hogy a Red Bull volt a favoritja 2008-ra. A helyzet viszont bonyolult volt, mert csak egy idényre volt szabad. Úgy gondolom, hogy ő az egyik legjobb versenyző, de 2008-ban még nem tudtuk volna a legjobb autót adni neki. Egy év után pedig távozott volna, ami nem épp a legjobb reklám. Mindenkinek jobb volt ezért, hogy végül a Renault-hoz ment” – nyilatkozta Mateschitz az El Mundónak.

Mateschitznek majdnem összejött

Mateschitznek majdnem összejött

Mateschitznek majdnem összejött


Még érdekesebb viszont az, amit az osztrák milliárdos nem említett, azaz, hogy Alonso miért csak egy évig lett volna szabad. Régi téma már a spanyol leszerződése a Ferrarihoz, de a fentiek alapján megint csak úgy tűnik, hogy lehet benne valami. Alonso maga is elismerte már, hogy egy év után a Renault-t is elhagyhatja, ha nem megy jól a dolog, és mivel egészen valószínűtlen, hogy visszatérne a McLarenhez, csak a Ferrari, és esetleg a BMW marad számára terítéken, ha versenyképes autót szeretne. Vajon elkötelezte már magát valamelyik csapathoz 2009-re?  

Nem egészen elképzelhetetlen, ugyanis a Ferrari Kimi Räikkönennel is állítólag már 2005-ben megegyezett a 2007-es leszerződésről, sőt 2006 elején már az aláírás is megvolt – bár ezt az olasz csapat sosem erősítette meg. Alonso is szívesen szerződik korán, hiszen a mclarenes szerződését már 2005-ben bejelentette, annak ellenére, hogy még 2006-ot is a Renault-nál töltötte, újabb világbajnoki címet bezsebelve.

A Ferrarinál Räikkönen jelenleg 2009, Felipe Massa pedig 2010 végéig rendelkezik szerződéssel. Abrazil helyét persze felszabadíthatják, például úgy, ha az eladásra kerülő Toro Rossót mondjuk a Todt-klán – a volt Ferrari-főnök, és fia, Nicolas, aki Massa menedzsere – veszi meg, erről is hallottunk már. Meglátjuk.