Heikki Kovalainen egy évvel ezelőtt kimondottan rossz, amatőr szerepléssel mutatkozott be az Ausztrál Nagydíjon a Renault-nál  – ahogyan ugyanez volt a sorsa idén Nelson Piquet-nek is -, most, második évében azonban erős versenyzéssel az ötödik helyre hozta be az autót.

Lehetett volna negyedik is, amikor hosszú csata után az utolsó előtti körben megelőzte a ranault-s Fernando Alonsót, azonban egy hiba miatt néhány kanyarral később eldobta nehezen megszerzett pozícióját.

“A biztonsági autó mögött közel kerültünk. Sikerült belülre férkőznöm, ő próbált még még egy kicsit kitolni, de aztán már én irányítottam. Amikor a célegyenesbe értünk, leszedtem a sisakfóliámat, mert csupa olaj volt, és nem láttam semmit. A letépésnél pedig véletlenül megnyomtam a bokszutcai sebességkorlátozó gombot” – mesélte a finn.

Lewis Hamilton tavaly nagyon hasonló hiba miatt bukta el a bajnokságot az utolsó versenyen, bár a csapat ezt sosem ismerte el.

Újságírók arról is faggatták Kovalainent, hogy vajon a futam alatt az volt-e a feladata, hogy Hamilton védelmére feltartsa  Kimi Räikkönent, akit egyébként bele is kényszerített egy hibába.

“A csapat nem várja el tőlem, hogy valami különleges feladatot végezzek valaki ellen. Én magamat védtem Kimitől. Ha egy autó van mögöttem, akkor mindig védekezem, ha arra van szükség – az első kiállás után pedig épp Kimi volt az” – jelentette ki a mclarenes.