Amilyen jól indult tavaly a szezon, olyan rosszul kezdődik most a világbajnok, Kimi Räikkönen számára. A finn versenyző az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésének első szakaszában a bokszutcához közel leállt a pályán, majd miután a csapattagok szabálytalanul segítettek neki, kizárták a tovább részvételből.

“Egyértelműen csalódott vagyok! A levezető köröm vége előtt pár méterrel gond adódott az elektronikus üzemanyag-szivattyúval, ezért a bokszutca közelében leálltam , nem tudtam behajtani a garázsba. Van ilyen, de világos, hogy nem épp a legjobb kezdet. Holnap mindent bele kell adni, hogy egy pár pontot elcsíphessek, nagyon fontos minden futamon gyűjtögetni” – mondta a világbajnok.

Räikkönen az incidens után a 16. helyről várhatta a holnapi rajtot, de végül egy helyet előrteléphetett, mert a Toyota újonca, Timo Glock két öthelyes büntetést is kapott: az eredetileg a 9. helyen végző németet  előbb a meghibásodott sebességváltó cseréje miatt sorolták hátra a rajtrácson a 14. helyre, majd a stewardok újabb hasonló büntetést adtak neki, amiért az időmérőn feltartotta a Red Bull-os Mark Webbert.

Miután a toyotás újoncot a 19. helyre száműzték, Kimi Räikkönen egy helyet lépett előre, a 15. rajtkockából indulva a pálya előnyösebb, jobban felgumizott oldaláról rajtolhat majd. A világbajnok csapattársa, Felipe Massa a negyedik rajtkockából várja a holnapi futam kezdetét.