Fernando Alonso számára nem kezdődik túl jól a reanult-s visszatérés, az időmérőn csak a 12. helyre tudta behozni az autót, már a második szakaszban kiesett (holnap azonban a 11. pozícióból rajtol Timo Glock hátrasorolása miatt). A kétszeres világbajnok így értékelt a kvalifikáció után:

“Alaposan meg kell vizsgálnunk a dolgot. Igaz, hogy kis híján bejutottam a harmadik szakaszba, de a csapat eredménye nem valami fényes. A 12. és 21. hely egyáltalán nem jó. Még van min dolgoznunk, ezt tudtuk is. És ez egy trükkös pálya is. Malajziában már jobbak leszünk. Rendben, nem jutottunk be az időmérő harmadik részébe, de közelebb vagyunk az élcsapatokhoz, mint ahogy gondoltuk.”

“Ezzel a rajtpozícióval a pontszerzés lehet a cél. Realistának kell lennünk, nem vagyunk még elég jók, de a 11. helyen javítani fogunk. De akárhonnan is indulok, a megpróbálok pontot szerezni holnap, bár tudom, hogy a mögöttem lévőket, Räikkönent és Webbert nehéz lesz ott is tartani. Kettős feladat lesz: előrébb lépni, és közben nem engedni előre Räikkönent és másokat” – magyarázta a stratégiát Alonso.