Robert Kubica a melbourne-i időmérőn megszerzett második helye azt mutatja, hogy a csapat nincs annyira lemaradva a Ferrari és a McLaren mögött, mint ahogy az a téli tesztek során látszott. A lengyel pilóta kis hibával színezett köre is csak bő egytizeddel maradt el Lewis Hamilton legjobbjától, ami jó kilátásokat ígér a versenyre.

A csapatfőnök, Mario Theissen a futamgyőzelmet sem zárja ki, de az üzemanyagszint dönt majd:

“Természetesen a dobogóval is elégedett lennék, de nem fogunk spórolni. Ha lehetőség adódik a győzelemre, akkor nem hagyjuk ki. Úgy vélem, hogy jó lesz az autó a versenyen, jól mentünk a hosszú etapokon. Minden az első szakasz hosszától függ, ezt nem látom előre. Az idény vége felé persze már meg lehet becsülni, de az új szabályokkal, az idény első versenyén lehetetlen” – mondta Theissen az ujságíróknak.

A csapatfőnök szerint Kubica az első rajtkockát is megszerezhette volna, ha utolsó körén nem hagyja el egy pillanatra a pályát:

“Ez egyértelmű. A hiba több mint kéttizedet jelentett, de nagyszerűen fogta meg az autót. Nagyon is könnyen sikerülhetett volna [a pole].”

Van ok a mosolyra

Van ok a mosolyra


Theissen két napja még azt nyilatkozta, hogy csak később lehetnek majd győzelmi esélyeik, amikor az időmérő után emlékeztették erre az újságírók, így válaszolt:

“Hát, már két nappal később van… Majd meglátjuk. Nyilvánvalóan előrébb járunk a vártnál, legalábbis itt és most. Nem tudom, hogy mikor válik valóra [a győzelem], de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.”