Ő másképp csinálná

Ő másképp csinálná

A McLaren spanyol tesztpilótája, Pedro de la Rosa nem ért egyet főnökével a pilóták egyenlőségének kérdésében. A McLaren tavalyi, Fernando Alonso és Lewis Hamilton közti belháborúja épp az egyenlő bánásmód miatt alakulhatott ki, de la Rosa szerint a kétszeres világbajnok lehetett volna a vezető.  

“Nekem teljesen más az elképzelésem. Szerintem egy Forma-1-es csapatnál mindenképp kell egy vezéregyéniség, és mindenkinek az ő érdekben kell dolgoznia, ahogy ez más sportokban is van. Ez a korszerű hozzáállás, ennek kellene érvényesülnie minden csapatban.”

De la Rosa nem tagadja azonban azt sem, hogy Ron Dennis elveinek ő is haszonélvezője volt, amikor a 2006-os idényben távozott Juan Pablo Montoya helyére ült be.

“Tiszteletben tartom Ron elveit. Személyesen tapasztaltam meg, hogy amikor Montoyát váltottam, mindenből ugyanazt kaptam, mink Räikkönen” – emlékezett a tesztpilóta.

A 36 éves versenyző megerősítette az Alonso-faktor létét [a spanyol tavaly azt állította, hogy hattized másodpercnyi javulást köszönhetett neki a McLaren], szerinte a Renault-nál javulást hoz majd a kétszeres bajnok visszatérése.

“Mindenképpen javulni fognak, ismerjük Alonsót, köztudott, hogy mennyit is hoz magával.”