A Red Bull a Renault-verné meg 2 A Red Bull csapatfőnöke, Christian Hornerel a Forma-1 hivatalos honlapjának adott interjújában elmondta, hogy az új autót, az RB4-est az első 2008-as teszten, Jerezben küldik majd pályára.

Horner a csapat jövő évi esélyeit illetően bizakodó, állítása szerint sikerült végre túljutniuk a megbízhatósági problémákon. A cél a motort szállító Renault gyári csapatának legyőzése vagy legalább megszorongatása 2008-ban.

“Az RB4-est január harmadik hetében küldjük pályára. 2007-ben körülbelül 24 pontot szórtunk el a megbízhatatlan autó miatt, amennyivel sokkal közelebb végeztünk volna a Renault-hoz és megelőztük volna a Williamset. A gyári csapatéval azonos Renault-motorunkkal nekünk mindenki másnál inkább ők jelentik a mércét, 2008-ban szoros idény lesz” – magyarázta a csapatfőnök.

A Red Bull-vezér azt is elárulta, hogy a találgatások ellenére a csapatnál sosem volt kérdés a 2008-as felállás, nem akarták Fernando Alonsót szerződtetni.

“Az Alonsóval kapcsolatos spekulációk hízelgőek voltak, azt mutatták, hogy milyen rövid idő alatt értünk el arra a szintre, hogy a kétszeres bajnok számára is alkalmas csapatnak tekintsenek. Azonban mióta nyáron bejelentettük a jövő évi felállást, elköteleztük magunkat David [Coulthard] és Mark [Webber] mellett. Nagyszerű munkát végeztek 2007-ben, és ezután is a mezőny egyik legerősebb párosa maradnak.”