A spanyol automobil-szövetség elnöke, aki egyben az FIA alelnöke, és a jövő héten a Renault sorsáról döntő Motorsport Világtanács tagja is, aggódik, hogy a túlságosan felfújt Renault-kémügy árthat Fernando Alonso karrierjének.   

Carlos Gracia igazán szívén viseli Alonso sorsát, amikor valami rossz – neadjisten szabálytalan! – történik a közelében, a csapatánál, akkor az csakis piti dolog lehet. Az FIA alelnöke most a spanyol legvalószínűbb csapata, a Renault kémügyéről nyilatkozott a Diario AS-nak.  

“Nem mondthatok semmit az ügyről, csak annyit, hogy ilyen dolgok mindig is történtek a Forma-1-ben. Hogy ezt kémkedésnek lehet-e nevezni, nem tudom” – magyarázta Garcia.

“Régebben dokumentumok átvitelének hívták, most meg kémkedés, de történetileg mindig is hozzátartozott a sporthoz.”

Garcia tagja lesz a Renault ügyében döntő tanácsnak, amely a jövő héten ül össze Párizsban. Sokan úgy vélik, hogy ha a Renault a McLarenéhez hasonló – százmilliós – büntetést kap, akkor a Forma-1-ből is kivonul. Ez pedig nem jönne jól Fernando Alonsónak, aki jelenleg csapat nélkül lóg a levegőben, és a lehetőségei is egyre fogynak, szinte csak Flavio Briatore gárdájához térhet vissza.  

“A büntetés miatt lehet, hogy meggondolná magát Fernando, de nekem az az érzésem, hogy nem nagyon van más lehetősége. Én azt szeretném, ha a számára legjobbat választhatná, remélem, hogy így alakul” – mondta a spanyol, akinek akár el sem kell utaznia a meghallgatásra, elég ha a nyilatkozatát postázza szavazatként.