Óriási bajban a Renault 2 A McLaren egy állítólagos csapatmegbeszélés részleteit szivárogtatta ki a brit sajtónak, amelyek fényt vetnek arra, hogy milyen súlyú lehet a Renault-féle kémkedés. A vádak nagyon komolynak tűnnek.

A The Times arról ír, hogy Flavio Briatore csapatának 18 tagja látta a McLaren műszaki adatait, amelyeket az azóta felfüggesztett renault-s mérnök, Phil Mackereth lopott el a wokingiaktól.

A lapok arról is beszámolnak, hogy a Renault összesen 33 különböző fájlt birtokolt, köztük 780 műszaki rajzot, és a McLaren 2006-os és 2007-es autóinak tervrajzait is, a dokumentumokat pedig több vezető beosztású csapattag is látta.

A McLaren így fogalmazott az FIA-hoz intézett beadványában:

“Egyértelmű, hogy a McLaren adatait tudatosan és szándékosan széles körben terjesztették és elemezték a Renault F1 tervezői és mérnöki csapatán belül.”

Hozzáteszik azt is, hogy az ügy tisztázására vonatkozó felszólításukra a Renault félrevezető és inkorrekt módon reagált, azt pedig abszurdnak nevezik, hogy a a volt mclarenes, Phil Mackereth csak nosztalgikus okból tartotta meg a műszaki adatokat.

Ha a McLaren vádjai igazak, a Renault még a wokingiakra szeptemberben kiszabott kizárásnál és 100 millió dolláros büntetésnél is keményebb következményekre számíthat. Az FIA Motorsport Világtanácsa december 6-án tartja meghallgatását az ügyben.