Bár a Toyota és állítólag a Red Bull is szívesen látná 2008-ban versenyautójában Fernando Alonsót, a legtöbben mégis arra számítanak, hogy a Renault-nál köt ki a spanyol. Egyelőre azonban semmi sem biztos, a pénz állítólag már rendelkezésre áll, csak a kétszeres világbajnok szignója hiányzik az egyezményről.
 
Nem tagadta a tárgyalásokat a Renault elnöke, Carlos Ghosn sem, de részleteket nem árult el, amikor a BFM rádióban beszélt az ügyről. “Ha nem teszünk bejelentést, az azért van, mert még semmi nem végleges” – mondta Ghosn.

Nem ötöt csak egyet!

Nem ötöt csak egyet!

Nem ötöt csak egyet!


Komoly fizetést más csapatok is ajánlottak a spanyolnak, azonban mást is le kell tennie a Renault-nak az asztalra, Alonsónak vannak elvárásai. “Egyetlen dolgot kért tőlünk, hogy versenyképes lehessen, és ha lehetséges, győzhessen.”

Alonso minden bizonnyal szeretné visszaszerezni a bajnoki elsőséget, amit 2005-2006-ban a Renault-val szerzett, de ehhez ütőképes autó kell. Ám a döntésére valószínűleg újabb hónapot kell várnunk, hiszen az újabb kémügy kirobbanása miatt vélhetőleg megvárja a Nemzetközi Automobil Szövetség döntését a Renault-val kapcsolatban.