Miután Fernando Alonso a hétvégén távozott a McLarentől, az őt szerződtetni akaró csapatok akcióba lendültek.

Alonsóra legrégebben és legnyíltabban volt csapata, a Renault feni a fogát, korábban már olyan pletykák is felmerültek, hogy a spanyol előszerződést is aláírt a franciáknál, azonban olyan hírek is vannak, hogy a tárgyalások megfeneklettek bizonyos személyi kérdések, és amiatt, mert a pilóta nem akar hosszú időre kötelezettséget vállalni. A spanyol sajtó értesülései szerint a Renault legalább kétéves szerződést kötne, míg Alonso csak egy évre akar aláírni, hogy 2009-ben akár a BMW-hez, de még inkább a Ferrarihoz távozhasson.

A Red Bull vagy a Renault viszi?

A Red Bull vagy a Renault viszi?


Arról is írnak a lapok, hogy Briatoréék már el is küldték a szerződést Alonsónak, de a pilótának holnapig döntenie is kell. A csapatfőnök is utalt erre:

“Meglátjuk, mi történik keddig” – nyilatkozta a hétvégén Briatore az olasz Gazzetta delo Sportnak.

A Renault-s szerződést leginkább a Toyota és a Red Bull veszélyeztetheti, mert állítólag mindkét csapat hajlandó elfogadni Alonso egyéves szerződési szándékát. A Toyotánál viszonylag tiszta a helyzet, Ralf Schumacher távozásával felszabadult egy hely, a Red Bull viszont érdekesebb kérdés, mindkét versenyzőjük rendelkezik szerződéssel 2008-ra.

Némely szakértők mégis a Milton Keynes-i alakulatot tartják a befutónak, vannak, akik már azon spekulálnak, hogy a kétszeres világbajnok mellé a csapat a Ferrari volt technikai igazgatóját, Ross Brawnt is megszereznék. A csapatfőnök, Christian Horner a hétvégén ugyan arról beszélt, hogy a pilótáik szerződése biztos a jövő évre, és David Coulthard is azt nyilatkozta, hogy biztosan tudna róla, ha a csapat Alonsót próbálná megszerezni, ennek ellenére a Red Bull tulajdonosa, az osztrák milliárdos, Dietrich Mateschitz nem zárt ki semmit egy friss interjúban:

Mateschitz 26 milliót adna a spanyolért

Mateschitz 26 milliót adna a spanyolért


“A Forma-1 ben semmi sem biztos” – mondta.

Tovább árnyalja a Red Bull-os forgatókönyvet, hogy a spanyol Marca szerint a csapat másik versenyzője, Mark Webber, aki egyben Alonso jó barátja is, állítólag nem tanácsolja a kétszeres világbajnoknak, hogy hozzájuk szerződjön 2008-ra.

Meglátjuk.