Bár az idei botrányok, és a megromlott kapcsolat miatt teljesen valószínűtlen, hogy Fernando Alonso kitöltené kétéves szerződését a McLarennél, egyelőre smmit nem tudni a spanyol versenyző jövőjéről.

Minden ellentmondó hír dacára is a legvalószínűbb forgatókönyv a Renault-hoz való visszatérés, egy Heikki Kovalainenre való pilótacsere keretében. A találgatások szerint Alonso mindössze egyéves szerződést kötne, akárhova is megy, mert középtávú tervei közt a Ferrari szerepel. Felbukkant olyan hír is amelyben Alonsót a McLaren a williamses Nico Rsbergért cserélné el, de a spanyol versenyző menedzsere egyelőre mindent cáfol:

“Akik ilyesmit beszélnek, azok többet tudhatnak nálam! Szerződésünk van a McLarennel jövő évre, és ennyi. Hogy eladhatják-e? A beleegyezésünk nélkül semmiképp” – mondta Luis Garcia Abad a brit The Guardiannek.

Annak ellenére, hogy a Brazil Nagydíj után a McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis azt állította, hogy két héten belül tisztázódik a 2008-as pilótakérdés, Alonso menedzsere elmondása szerint ez még várat magára egy darabig:

Mit ír a szerződés?

Mit ír a szerződés?


“Nem sürgős semmi, most egy kicsit pihenünk. Nincs tervbe véve semmilyen rendkívüli tárgyalás a McLarennel” – mondja Abad.

A menedzser patópálos hozzáállása megerősítheti azokat a híreket, amelyek szerint Alonso és a Renault tárgyalásai holtpontra jutottak, vagy legalábbis nagyon rosszul haladnak. Lehet, hogy a spanyol inkább marad még egy évet Lewis Hamilton és Ron Dennis mellett egy versenyképes autóval, minthogy egy gyengébb csapathoz szerződjön első számú versenyzőnek – a McLarennél várja ki a Ferraris lehetőséget.