Bár Fernando Alonso jövő évre is szerződéssel rendelkezik a McLarennel a minden jel arra mutat, hogy a spanyol idén távozik a wokingi csapattól.

Hogy hova? A legkézenfekvőbb választás a Renault lehet, a csapatfőnök egyértelműen tudatta már többször, hogy visszavárja volt versenyzőjét, sőt volt már szó előszerződésről és pilótacseréről is. A Toyota sem titkolja, hogy vinné Alonsót, a maga pedig most először arra utalt arra, vogy van elképzelése arról, hogy hol vezet majd 2008-ban.

“Több lehetőség is van, és mindegyikről tárgyalunk. Van már tervem és elképzelésem arról, hogy mit szeretnék. Tudom, hogy mit akarok jövőre, de egyelőre nem tudom, hogy lehetséges-e. Bárhogyan is, nem lesz könnyű szezon” ? nyilatkozta Alonso az egyik spanyol televíziónak.

Ami az igazi érdekesség, az az, hogy a Gradprix.com értesülései szerint Alonso és a Renault tárgyalásai nem haladnak jól, nincs egyetértés a Renault csapat személyi kérdéseiben. Azt említik viszont, hogy talán komolyabb a Red Bull szándéka, mint korábban látszott, de épp ez jelentheti a gondot: Alonso egyéves szerződést kötne (természetesen egy lehetséges 2009-es Ferrari-szék reményében), míg az üdítőitalos gárda hosszabb távú elkötelezettséget szeretne.