A McLaren tesztpilótája, és második számú spanyolja, Pedro de la Rosa szerint a csapatnál mindenki úgy készül, hogy Fernando Alonso jövőre is marad, nem szerződik máshova.

De la Rosa a spanyol Cadena SER rádiónak úgy nyilatkozott, hogy ő mindneképp maradna:

“Ha engem kérdeznének, hogy mit is tennék, hát én maradnék, mert a McLaren egyértelműen versenyképes, Alonso pedig egy született győztes.”

A spanyol azt tanácsolja honfitársának, hogy azt tegye, amitől jól érzi magát, de ő maga nem látja úgy, hogy a csapat okot adna a távozásra.

“Persze, az embernek elégedettnek kell lennie azzal, amit csinál, de semmi nem utal arra, hogy távozna, a csapatnál mindenki annak a tudatában dolgozik, hogy maradni fog. Hihetetlen, hogy egyesek még mindig azon rágódnak, hogy a McLaren hátráltatta Alonsót. Ez sértő a csapatnak, és sértő nekem is. Senki nem akadályozta, egyetlen csapat sem dolgozik a saját, és versenyzői érdekei ellen!”

De la Rosa kiemelte azt is, hogy Hamilton milyen tartással viselte a vereséget – a futam után pár órával már egy buliban dj-ként szórakoztatta a csapatot:

“Azt hiszem, elismerésre méltó Hamilton! Elbukta a bajnokságot, és mégis ő igyekezett felvidítani a szerelőket, kezében a mikrofonnal.”