Fernando Alonso a Brazil Nagydíj időmérő edzésén a negyedik rajtkockát szerezte meg, a versenyen mindkét Ferrari, és csapattársa, Lewis Hamilton is előle indul majd. Alonso négy pontos hátrányban van Hamiltonnal szemben, így ahhoz, hogy megnyerhesse a világbajnokságot, mindenképp a brit előtt kell végeznie.

A spanyol úgy érzi, hogy az esélyei nagyjából elszálltak szombat délután:
 
“Kisebbek [az esélyeim], mint tegnap, az biztos. Sajnos a bajnokság megnyerésének egyik módja az lett volna, hogy megnyerem a versenyt, és köztünk egy Ferrari is van. Ez most már elég valószínűtlen. Lehetetlennek tűnik, persze a Forma-1-ben sosem tudni” – mondta a spanyol az edzést követően.

Alonso már a Kínai Nagydíj időmérője után is lemondott a címről egyszer, akkor azonban Hamilton kiesése újra lőtávolba hozta a bajnokságot. Most is valami ilyenre lenne szükség a győzelemhez:

“Olyan, mint Kínában – különleges versenyre van szükségem ahhoz, hogy én lehessek a bajnok. Ha minden simán megy, akkor nekem szinte vége is. Nem vagyok pesszimista, csak realista. Tudom, hogy a kínaihoz hasonló versenyre van szükségem, valami műszaki hibára, vagy valami elég nagy pechre az ellenfeleimnél” – magyarázta Alonso.