Nem mennek a pályára

Nem mennek a pályára

A világbajnokságban élen – egymással pedig háborúban – álló mclarenesek a csapat utasítására nem jelennek meg az Isztambuli versenyhétvége kezdő napján, ma. A McLaren már megjátszotta ugyanezt a Magyar Nagydíjon is, akkor még “csak” a kémügy miatti médiafelhajtástól akarták megkímélni őket, azóta viszont változott a helyzet, a nálunk kitört nyílt viszály miatt biztosan minden újságíró őket akarná.

Délelőtt a pilóták még részt vettek a szponzorok által szervezett rendezvényeken, de mivel a FIA a szokásos sajtótájékoztatón való részvételre egyik versenyzőt sem hívta, a McLaren nem is küldi őket a pályára, a megbeszélést az isztambuli szállodájukban tartják meg. A távolmaradással azt szeretnék elérni, hogy semmi ne zavarja meg a pilótákat a verseny előtt.

“Minden versenyhétvégének megvannak a maga kihívásai, a Hungaroringen elég sajátosak voltak ezek, és a sajtó is sokat foglalkozott velük azóta. Ez azonban nem zavarta meg Fernando, Lewis és a csapat felkészülését és motivációját a hétvégi versenyre” – nyilatkozta Martin Withmarsh, a McLaren csapatigazgatója.