Péntek este a BNV területén nagyszabású rendezvényt tartottak, ezúttal nem borászok vagy ékszerészek tartottak kiállítást – bár mindkét alapanyagból volt elég -, hanem a Vodafone McLaren Mercedes várta vendégeit.

Ők már a bejárattól versenyzőnek érezhették magukat, hiszen luxusautók között vörös szőnyegen közelíthették meg a pavilont, szurkolók hangos üdvrivalgása mellett. Benn aztán ki-ki kedve szerint ismerkedhetett a McLaren F1-es torpedójával, vagy a kerékcsere rejtelmeivel. Ez külön jó tapasztalat lehet, bármikor hasznosítható, hiszen nem az MP4-22-es központi anyáját, hanem utcai autók csavarjait lehetett légkulccsal lazítani, szorítani.

Ki ez a két versenyző?

Ki ez a két versenyző?

Ki ez a két versenyző?


Az is összejöhetett, ha valaki Fernando Alonso vagy Lewis Hamilton helyébe vágyott, virtuálisan bárki kipróbálhatta a McLaren versenyautóját a Hungaroringen. Ott voltak azonban a többszáz fős tömegben a Ferrari “emberei” is, akik nem átallottak Ferrarival játszani a hatalmas telefonon. Ez azonban nem zavarta meg az énekest a színpadon, aki bízva a csapat további remeklésében elénekelte a Queen We are the Champions (Mi vagyunk a bajnokok) című dalát.

Persze az est fénypontja a versenyzők feltűnése volt, Lewis Hamilton és Pedro de la Rosa (a tesztpilóta) is tiszteletét tette. A fiúk meglepően jókedvűek voltak. Ami nem véletlen, árulta el de la Rosa, hiszen mindkét versenyzőjük az élmezőnyben harcol. A második szabadedzésen Alonso az 1., Hamilton a 3. helyen zárt, míg legnagyobb ellenfeleik lemaradtak.

Egy Ferrari a McLaren rendezvényén

Egy Ferrari a McLaren rendezvényén

Egy Ferrari a McLaren rendezvényén


De la Rosának, mint elmondta, egyetlen gondja van csupán: hogy sem Hamiltonnak, sem Alonsónak nem fáj a hasa, így nem ugorhat be helyettük és nem ismételheti meg pályafutása legjobb eredményét, a tavaly nálunk elért 2. helyezését.

Lewis Hamiltonról elárulta, hogy nagyon nyugodt természetű, ezért nagyon szeretik a mérnökök, és a csapat összes tagja, ugyanakkor nyitott, mindig vicces, vidám fiatalembert ismertek meg benne.

Ez nem fog rámenni

Ez nem fog rámenni

Ez nem fog rámenni


Hamilton ezt a színpadon is bizonyította, amikor megviccelve csapattársát szólt neki, hogy lent van a slicce. A fiatal brit elmondta, hogy nemcsak a pályán dolgoznak keményen, de azon kívül is rengeteg munkájuk van. Amikor nem a versenyautót vezetik, akkor minden edzés előtt egy félórás megbeszéléssel kezdenek, amikor pedig végeztek a pályán, akkor megint beszélgetnek a mérnökökkel egy órácskát, aztán egy kávé, aztán újabb egyórás meeting következik.

A világbajnoki pontversenyben vezető fiatalember elárulta, hogy gitározik, és hogy általában magával is hordja a hangszerét, mert gyakran játszik rajta. Leginkább rockot, de szereti a reggae-t, az r’n’b-t és a hip-hopot is, szóval egész érdekes dolgokat.