“Már harmadik alkalommal vezettem a Red Bull versenyautóját. Elmúlt a stressz, hogy Forma-1-es autóba ülök. Ez a világ leggyorsabb földi technikája, amit gyártanak versenyre. Az embernek el kell hinnie, hogy uralja a technikát. Amikor átlépi ezt a küszöböt, onnantól kezdve ez az egyik legnagyobb érzés, ami létezik.

Lennie kell önfegyelemnek, mert nem kéne hogy baja legyen az autónak. Ennek ellenére a Lánchídon az utolsó két körben már ötödik teli gázon hajtottam, ami 200 km/órás sebesség fölött van” – mondta Palik Laci a vezess.hu-nak.

Hahó öcsi!

Hahó öcsi!

Hahó öcsi!


Palik világi cimborája, Bochkor Gábor ezalatt a levegőből figyelte az eseményeket. Azaz, csak próbálta, mert lefoglalta, hogy visszapréselje a fejébe vért. Besenyei Péter társaságában izgalmas mutatványokkal szórakoztatta a Duna két oldalán összegyűlt hatalmas tömeget.

A Red Bull szervezte esemény csúcspontja az volt, amikor Palik a Forma-1-es autóval a hídon, Besenyei és Bochkor pedig alatta haladt át.

“A mostani sokkal nehezebb volt, mint tavaly, hiszen miközben komoly műrepülő-figurákat csinált Péter, beszélnem kellett a rádióban. Tudtam élvezni a repülést, de nem volt egyszerű átadni a hangulatot. Elámultam a látványtól.

Komoly figurák voltak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az egyik orsónál félig elszállt a fejhallgatóm is, ami amúgy rendesen szorítja a fejem. Egyáltalán nem féltem, de izgalmas volt, amikor megindultunk a víz felé és átszálltunk a Lánchíd alatt” – mondta Bochkor Gábor.

Indultak még

Ez is tudományos

Ez is tudományos

Ez is tudományos


A két médiasztár mellett autóba pattantak komoly Forma-1-es pilóták: Gerhard Berger Niki Lauda korábbi McLaren versenyautójával tett meg pár kört. Majd Mark Webber a Red Bull Racing, Vitantonio Liuzzi pedig a Scuderia Toro Rosso F1-es gépével riogatta a nézőket.

Nem kis örömet okozva a nézőknek a Veterán Forma-1 bajnokság három autója is megmutatta magát. Mellettünk feltűnt néhány dakaros járgány is, amelyekkel a sivatagi verseny budapesti rajtja mellett kampányoltak. Itt volt Cyril Despres, aki a motorosok között leggyorsabbként hajtott keresztül Afrikán idén, de a Volkswagen Race Touareg is tiszteletét tette.