Az Európa Nagydíj után a csapatok nagy része Spanyolországba utazott, hogy a jövő heti Magyar Nagydíj előtt teszteljen, ugyanis utána hosszú szünet következik. A háromnapos jerezi teszt első napján csak a csapatok tesztpilótái vettek részt, egyetlen versenyző sem volt jelen.

A legjobb időt Pedro de la Rosa futotta a McLarennel, több mint egy másodperccel volt gyorsabb a mezőny többi tagjánál. A második leggyorsabbnak a toyotás Franck Montagny bizonyult, ő, ahogy de la Rosa és mások is, már a 2008-as szabályokra is készültek, az autón kikapcsolták a kipörgésgátlót.

“Az autó emiatt nagyon sokat csúszkált, de azért hasznos kötöket tettünk meg, és jó irányba indultunk el. A héten a rajtolást is gyakoroljuk majd, ahogy a fékeket és más rendszereket is testelni fogunk” – magyarázta Montagny.

A nap legtöbb körét a williamses Kazuki Nakajima futott, 103 köréből a legjobb a harmadik időre volt elég.

Mögötte a Super Aguri-s James Rossiter végzett, őt pedig a Spyker után újra a Hondát tesztelő Christian Klien követte.

A Red Bullnál új fiút avattak

A Red Bullnál új fiút avattak


A Red Bull egy újoncot vetett be tegnap: az F3 Euoseries-ben versenyző svájci Sebastien Buemi a sérült Michael Ammermüllert helyettesítette. A 18 éves pilóta 78 kört teljesített a Red Bull-lal, a csapat pedig hitelesíttette az általa megtett távolságot, hogy Buemi szuperlicencet kaphasson az FIA-tól. Buemi ezután bármikor alkalmazható lesz tartalékpilótaként.

A Spyker nem vesz részt a jerezi teszteken, a BMW pedig ma csatlakozik a többi csapathoz.

Mugellóban Luca Badoer körözött a Ferrarival, akikhez a Toro Rosso is csatlakozott. A közös tesztnek két oka van: egyrészt a Ferrari az STR motorszállítója, másrészt pedig a faenzai bázisról jóval kényelmesebb és olcsóbb a szomszédba átugrani, mint Spanyolországba utazni. Tegnap Vitantonio Liuzzi volt a gyorsabb, de az összehasonlításnak nincs sok értelme, mert a Ferrari már a jövő évi elektronikai rendszert tesztelte.

Teszt, Jerez, 2007.07.24.

Név Csapat Idő
 1.  de la RosaMcLaren-Mercedes 1:20.111
 2.  Montagny Toyota 1:21.136
 3.  NakajimaWilliams-Toyota1:21.424
 4.  RossiterSuper Aguri-Honda1:21.683
 5.  KlienHonda1:22.035
 6.  PiquetRenault 1:22.537
 7.  Buemi Red Bull-Renault1:22.565