A Mclarennél is betelt a pohár

Nigel Stepney

Nigel Stepney

A Ferraritól kémkedés gyanúja miatt kedden kirúgott Nigel Stepney szerdán érkezett haza családjával Olaszországba a Fülöp-szigetekről, de azóta máris ismeretlen helyre távozott. A mai brit lapoknak elég érdekesen nyilatkozott:

„Autósüldözések voltak. Több olasz rendszámú autóval is követtek minket, amikor pedig megállítottuk az egyiket, a sofőr nem volt hajlandó beszélni. Nem hiszem, hogy újságírók lettek volna. Az autómon nyomkövető volt. Veszélyben voltunk, nem volt más választásom, mint elhagyni Olaszországot” – magyarázta Stepney.

A brit szakember egyértelműen tagadja, hogy adatokat szolgáltatott volna ki a csapattól, sőt, azt mondja, hogy bosszú áldozata, amiért el akarta hagyni a Ferrarit.

„Kategorikusan cáfolom, hogy dokumentumokat másoltam és küldtem volna el Mike Coughlannek [a McLarennél érintett vezető]. A gyárban állandóan figyeltek, és bármit, amit tettem, jelentettek, azt is tudták, hogyha megnyitottam egy fájlt a számítógépen. Fogalmam sincs, hogy hogyan jutott bármi is Mike-hoz. Ha voltak nála dokumentumok, akkor azok mástól származnak.”

A Ferrari különleges Olaszországban, ez egy vallás. Ha ellene fordul az ember, olyan, mintha a Vatikán ellen fordulna. Egyre inkább úgy éreztem, hogy árulóként kezelnek. Amint szembehelyezkedtem a Ferrari rendszerével, rámszálltak” – mondta Stepney. 

Ian Flemming sem írhatna jobbat.