“Útlevélbe lesz? – Nem a Red Bullra” – furán hangzik? Meglehet, de most ezt is kipróbálhatja, ugyanis a Red Bull csapat a Brit Nagydíjra különleges festéssel készül: egy jótékonysági akció adományozóinak fényképét teszi majd az autóira.

A “Wings for Life” (Szárnyak az életért), egy gerincsérültek segítésével foglalkozó alapítvány összefogott a Red Bull csapattal. Az F1-es istálló az adományok gyűjtésében segít azzal, hogy a bizonyos összeg felett adományozók fényképét az autókra festi.


Aki legalább 10 fontot ad a Red Bull weboldalán keresztül, az feltöltheti a saját fényképét, amit majd felfestenek az RB3-asokra. Az adományozó még azt is kiválaszthatja, hogy David Coulthard vagy Mark Webber autóján kívánja viszontlátni magát, sőt, hogy a kép hova kerüljön a karosszérián. A fényképek tartalmát illetően nincs korlátozás, a csapat csak azt kéri, hogy ne kelljen pirulniuk a fotó miatt. Az akció ma délben indult, jelentkezők pedig máris vannak.
 
A csapat számításai szerint autónként 50-50 ezer kép kerülhet fel, így azt remélik, hogy összesen egymillió fontot gyűjthetnek. Coulthardnak nagyon tetszik az ötlet, így nyilatkozott az akcióról: 

“A Brit Nagydíj megnyerése felejthetetlen élmény számomra, ezért mindig nagyon várom, hogy visszatérhessek Silverstone-ba. Mindig ott szurkolnak nekem a legjobban, ezért örülök, hogy visszaadhatok nekik valamit azzal, hogy szó szerint velem lesznek az autón idén. Mindig is nagyra tartottam a Wings for Life munkáját, ezért nagyszerű érzés, hogy én is segíthetek.”

Aki szeretné, hogy a saját képe felkerüljön valamelyik Red Bullra, az az erre a célra létrehozott weboldalon csatlakozhat az akcióhoz. Kipróbáltuk, egyelőre sajnos nem működik magyar bankkártyával, de érdemes megnézni. Idén a Honda csapat is indított hasonló kezdeményezést: náluk az újszerű, “szponzormentes” Föld-festésű autón környezetvédelmi célú adományozók nevei szerepelnek.