A már szerdán is jó formát mutató Red Bull a barcelonai tesztek utolsó napján letaszította a Ferrarit az élről. David Coulthard az RB3-assal kvalifikációs szimulációt végzett, leggyorsabb körével új pályacsúcsot állított fel. Ideje szűk másfél tizeddel volt gyorsabb az addigi legjobb, Kimi Räikkönen hétfői eredményénél.

Bár az időmérőre való gyakorlás miatt Coulthard kevés üzemanyaggal futott, de a riválisok, szakértők szerint a Red Bull tempója a futamra számított üzemanyag-mennyiséggel is a BMW-k környékén lett volna. Úgy tűnik, a Red Bull tényleg komolyan veszi, hogy a negyedik erő akar lenni.


A csütörtöki teszt egyébként nem tartott sokáig, mert kora délután eleredt az eső, ami bebiztosította Coulthard végleges elsőségét. A Red Bull mögött Pedro de la Rosa lett a második a McLarennel, a csapat továbbra is az eddig nem túl meggyőző új szárnyat tesztelte.

A negyedik helyen Felipe Massa végzett a Ferrarival, míg utána a renault-s Giancarlo Fisichella következett. Mindkettejük miatt meg kellett szakítni az edzést, Massa még kora délelőtt állt le a pályán műszaki hiba miatt, míg Fisichella délután pördült meg a vizes aszfalton. A hatodik legjobb időt Ralf Schumacher futotta a Toyotával.

Coulthard mellett a nap másik meglepetését Christian Klien és a Honda okozta, a csapat a McLarenhez hasonlóan új első szárnyat próbált ki. A teszten az RA107-es orrára elefántfülekre emlékeztető elemeket szereltek. Az újítástól a csapat a fékezéseknél tapasztalt instabilitás csökkenését várta, de délutánra kiderült, hogy az alkatrész nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A furcsa légterelőket többen a Disney repülő ormányosára utalva Dumbo-szárnynak csúfolják. Klien a hetedik, utolsó időt érte el csütörtökön.

 

Az eső miatt a csapatok délután már nem tudtak komoly munkát végezni, így a tesztelést egy órával korábban be is fejezték.

Teszt – Barcelona – 2007.05.03

Nem hivatalos eredmények:

 

 1.  Coulthard     Red Bull-Renault    1:21.066   

 2.  de la Rosa    McLaren-Mercedes    1:21.267   

 3.  Massa         Ferrari             1:21.483   

 4.  Fisichella    Renault             1:21.876   

 5.  Kubica        BMW-Sauber          1:22.098   

 6.  R.Schumacher  Toyota              1:22.359   

 7.  Klien         Honda               1:22.807