A továbbiakban nem adható miniszteri felmentés a reklámtilalom alól, így a magyar futamok lelátóiról, épületeiről is eltűnnek majd a dohányáru hirdetések. Eddig a Forma-1 kivételnek számított, ott a korábban megkötött szerződések értelmében megjelenhettek a cigaretta gyártók reklámjai.

Az Unió felszólítása alapján készült tervezet azonban ezután kitiltja innen is a dohánycégeket, mivel a Forma-1 olyan rendezvénynek számít, aminek határokon átnyúló, nemzetközi hatásai is vannak.

Korábban a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőséggel bíró események alkalmával a magyar szabályok megteremtették annak lehetőségét, hogy a gazdasági miniszter felmentést adjon a dohányreklámozás általános tilalma alól.

Viszont nem tiltják ezentúl sem a dohánycégek nemzeti versenyeken történő reklámjait, szponzori tevékenység folytatását.

Mindez azonban nem veszélyezteti a Magyar Nagydíj jövőjét, hiszen Bernie Ecclestone aláírta a módosított szerződést is, mely szerint 2011-ig dohányreklámok nélkül is lesz Forma-1-es futam hazánkban.