A japán főváros, Tokió egyik népszerű sintószentélyében nemrég a hagyományos amulettek mellett úgynevezett IT-amuletteket is árulni kezdtek. A kétrészes csomag egy processzort mintázó matricából és egy kártyából áll: előbbit a számítógépre vagy laptopra kell ragasztani, utóbbit pedig a felhasználónak kell viselnie pl. nyakba akasztós formában.

Itt az amulett, ami megvédi a gépedet a vírusoktól 1

A szentély szerint, ha jól használják, az amulett megvédi az eszközt a vírusoktól, kártevőktől és a hibáktól is, de lefagyni sem fog a későbbiekben használat közben. Elsőre azt hihetnénk, hogy csak egy rossz viccről van szó, de a beszámolók szerint ez az egyik leggyorsabban fogyó amulett a szentélyben. Már több vásárló is megosztotta tapasztalatát a különféle közösségi oldalakon. “Ha új vagy ezen a téren, vedd meg ezt a védelmet. Eddig nagyon hatásos volt” – lelkendezett valaki a Twitteren.

A csomagot egyébként 1200 jenért (3300 forintért) árulják már online formában is, és annyira népszerű, hogy Japán-szerte ki is szállítják a vásárlóknak. Nos, mi egyelőre megmaradunk a vírusirtó szoftvereknél, a megbízható programoknál és a körültekintő böngészésnél.