Egy kiskereskedőnek köszönhetően idő előtt kerültek nyilvánosságra az autós társadalom számára fontos LEGO készletek. A kocka hívőinek jó hír, hogy idén sem maradunk autók nélkül, jön még nagy dobás is idén, de a kicsiknek is örülhetünk, mert hat teljesen új Speed Champions készlet kerül az üzletek polcaira. Mindegyik már az új nyolc kocka széles kivitelezés, így a méretarányokat is elég jól eltalálták.

Ezeket a LEGO autókat fogod összepakolni nyáron 1

Chevrolet Corvette C8-R és 1968 Chevrolet Corvette - Három dupla és három solo készletel bővül a Speed Champios sorozat, amik közül kétség kívül a Chevrolet szett talán a legszebb. Az 1968-as Corvette kólásüveg formáját tökéletesen eltalálták, nagyon szépek a részletmegoldások, a felnik és még a szín is. mellette a Corvette jelenét építhetjük meg így ebben a szettben tökéletesen látszik, honnan indult és hová is jutott Amerika egyik kedvenc autója. A a szett 512 darabos és a Speed Champions készletekhez hűen egy-egy minifigura is jár az autókhoz.

 

 

Ezeket a LEGO autókat fogod összepakolni nyáron 2

SRT Top Fuel Dragster és 1970 Dodge Challenger – Látványos és egészen kívánatos készlet. Ahogy az óriási V8-as motor kilóg a dragsterből, az valami hihetetlenül izgalmas. A régi amerikai autók esetében a LEGO kockákkal való kivitelezés mindig egy kicsit egyszerűbbnek tűnik és a végeredmény egészen hasonló, a 70-es Challanger is hozza az eredeti hangulatát, a lila szín pedig tökéletes választás volt hozzá

Ezeket a LEGO autókat fogod összepakolni nyáron 3

Ford GT Heritage Edition és Bronco R – Ritkán készül terepjáró a Speed Champions sorozatban, így jó látni, hogy az új szettekben ismét szerepel. Méghozzá a Ford Bronco Baja versenyautó változata a Ford GT Heritage modellel egy csomagban. A GT formavilága főleg hátulról nagyon passzol, a matricákkal pedig elég jól hozzák az eredeti autó részleteit. Itt is kapunk minifigurákat, plusz felniket és a Bronco bukócsövezése önmagában is egy olyan részlet, amitől nagyon csábítóvá válik a modell.

Ezeket a LEGO autókat fogod összepakolni nyáron 4

Köenigsegg Jesko – A szupersportautókat kedvelők számára az új szettek között mindenképp a Köenigsegg döbbenetes sportautója lehet a legcsábítóbb. Az etanollal akár 1600 lóerőt is teljesítő sportautó legjellegzetesebb részleteit próbálták megvalósítani LEGO formában. Jól mutat a hatalmas hátsó légterelő és a színek is rendben vannak. 280 darabjával lazító programnak tökéletes lehet az összerakása.

Ezeket a LEGO autókat fogod összepakolni nyáron 5

McLaren Elva – Többször készült már McLaren modell a Speed Champions sorozatban, a legújabb pedig egy tető nélküli változat, az Elva. Jó a színválasztás és a részletek megoldása, kevés matricával is elég könnyen felismerhető. 263 darabos kis készletről van szó, ami az eddigi McLaren modellek mellett kimondottan jól fog mutatni a sorban.

Ezeket a LEGO autókat fogod összepakolni nyáron 6

Toyota GR Supra – Öröm látni, hogy a Toyota Supra is bekerült a LEGO látóterébe, ugyanakkor a gömbölyű formákat kockákból, pláne ekkora méretben, kimondottan nehéz kivitelezni. A színválasztás mindenképp jól sikerült, de az is igaz, hogy matricák nélkül talán fel sem ismernénk. Mindenesetre nagyon jól néz ki az esti nürburgringes dekoráció a dobozon és a 299 darabos szettbe még egy gyári GR szerkós tesztpilótának is szorítottak helyet.

Melyik új LEGO szettet vinnéd haza legszivesebben?
Chevrolet Corvette C8-R és 1968 Chevrolet Corvette
26% (60)
SRT Top Fuel Dragster és 1970 Dodge Challenger
8% (19)
Ford GT Heritage Edition és Bronco R
19% (45)
Köenigsegg Jesko
25% (58)
McLaren Elva
4% (8)
Toyota GR Supra
18% (42)