A cyberpunk nevű stílus a múlt század végén született meg, és igen hamar népszerűvé vált. Számos film, videojáték és irodalmi mű született ebben a stílusban, népszerűsége pedig egyre csak növekszik többek között a Szárnyas fejvadász-filmeknek és a Cyberpunk 2077 című játéknak köszönhetően.

Ezt a hullámot használja ki a legtöbbször iPhone-okat bearanyozó Caviar is, akik megalkották a Cyberpadet. Az orosz szakik az Apple csúcstelefonja helyett az almások táblagépét, az iPadet szabták át, ihletet merítve többek között a fentebb is felsorolt alkotások hangulatából és képi világából.

Majdnem a jövőből jött a luxustablet 1

A végeredmény egy edzett titánburkolatba csomagolt iPad, melyet a szögletes vonalak csak robusztusabbá tesznek. A tablet sárga színét egy PVD-bevonatnak köszönheti, a középen található fekete berakások pedig szénszálas műanyagból vannak. Tudását tekintve a csak 99 példányban készülő Cyberpad nem okosabb, mint egy sima iPad.

Majdnem a jövőből jött a luxustablet 2

A 11 colos kiadás 7650 dollárba (2,27 millió forintba) kerül, a 12,9 colos változatért pedig 8110 dollárt (2,41 millió forintot) kér a gyártó.