Mindössze 21 éves, de már világbajnoknak mondhatja magát Kylian Mbappé, a francia bajnokságot uraló Paris Saint-Germain futballistája. Az idei francia kiírás góllövőlistát holtversenyben vezető játékos a Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) közleménye szerint 259,2 millió eurót, átszámítva 89,1 milliárd forintot ér.

Nem Ronaldo, nem Messi: ő a legértékesebb focista jelenleg 1

Kylian Mbappé

A második helyen a 25 éves Raheem Sterling, a Manchester City angol válogatott támadója áll 194,7 millió eurós (66,8 milliárd forintos) értékkel. Ugyan a szezon korábbi részében egy kisebb sérülés hátráltatta az angol játékost, teljesítményére nem sok panaszt tehetünk: a szezonban 24 meccsen lépett pályára, és 11 alkalommal talált a kapuba.

Nem Ronaldo, nem Messi: ő a legértékesebb focista jelenleg 2

Jadon Sancho

A harmadik Jadon Sancho, a Borussia Dortmund fiatal, mindössze 20 éves futballistája, akiért jelenleg is sorban állnak a nagy klubok, értéke pedig 179,1 millió euró (61,5 milliárd forint). Érdekesség, hogy a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool három játékost ad az első tízbe, a védő Trent-Alexander Arnold a negyedik, két támadó, Mohamed Szalah és Sadio Mané pedig a hatodik és hetedik helyet foglalja el.

Sokaknak meglepő lehet, de napjaink két legtöbbet emlegetett futballzsenije viszonylag hátul szerepel a listán. A két, a harmadik ikszen már túllévő sztár, Lionel Messi a 22., míg az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo csak a 61. a legértékesebb játékosok rangsorában.

Kövess minket a Facebook-on!