Tokió egyik legismertebb látványosságává nőtte ki magát egy, a Sibuja városrészben található kereszteződés. A csomópontban, melyet öt gyalogátkelőjéről könnyű felismerni, egy-egy zöldhullámnál nagyjából ezren próbálnak átkelni. A sok járókelő eléggé megnehezíti azok dolgát, akik egy jó fotót akarnak lőni a környező épületekkel, szinte elkerülhetetlen, hogy valaki ne sétáljon bele a képbe.

Nekik jelenthet egyfajta megoldást a sibujai kereszteződés pontos mása, mely Tokiótól 80 kilométerre található. Az Ashikaga Scramble nevű létesítményt ugyan nem veszik körbe magas épületek, mint a fővárosban található eredeti csomópontot, de a 6585 négyzetméternyi épített terület gyalogosszinten gyakorlatilag ugyanazt az élményt nyújtja, csak forgalom nélkül.

Lemásolták a világ egyik legforgalmasabb csomópontját, hogy pénzt keressenek vele 1

A másolat építésekor még az olyan részletekre is figyeltek, mint a metróbejáratok, a nyilvános mosdók vagy az utcai táblák.

Lemásolták a világ egyik legforgalmasabb csomópontját, hogy pénzt keressenek vele 2Lemásolták a világ egyik legforgalmasabb csomópontját, hogy pénzt keressenek vele 3

A helyszín elsősorban filmeseknek és profi fotósoknak épült, de biztosan igénybe vehetik a létesítményt azok az instagramozók is, akik hajlandóak 5, illetve 8 ezer dollárt (1,47 – 2,35 millió forintot) fizetni egy fotózásért vagy egy videós munkáért.

Lemásolták a világ egyik legforgalmasabb csomópontját, hogy pénzt keressenek vele 4