A Sylvia című tévésorozat a párizsi székhelyű Lincoln TV megrendelésére készül. A hatrészes széria Kristel 2006-ban megjelent Nue (Meztelenül) című memoárja nyomán születik. A néhai színésznő a kötetben pályája felíveléséről és mélybe zuhanásáról is vallott.

A produkció jelenleg a forgatókönyv írásánál tart. Az epizódokat Bénédicte Charles és Olivier Pouponneau írja, akik az idén debütált Mirage című thrillersorozatot is jegyzik. A Lincoln TV alapítói, két tapasztalt producer, Christine de Bourbon-Busset és Marc Missonnier, a Cherche-Midi kiadótól vették meg a Kristel-életrajz megfilmesítési jogait.

 

A producerek szerint Kristel története illik a MeToo-korszak leleplező produkciói közé. Sylviát gyermekkorában szexuálisan zaklatták. Húszéves korára azonban nemzetközi sztár lett belőle, a hetvenes évekbeli szexuális forradalom jelképévé vált. Missonnier azonban hozzáfűzte: a sorozat azt is bemutatja, hogy ez a forradalom abban nem segített a nőknek, hogy a férfiak ne kezeljék őket szexuális tárgyként.

Bourbon-Busset felidézte, hogy miközben Sylvia ragyogó elme volt, magabiztossága ellenére rendkívül törékeny személyiség volt, a férfiak manipulációjának kiszolgáltatottan különösen magánélete volt hányatott.

 

A sorozatot zömmel Franciaországban forgatják. A produkció elsősorban arra az évtizedre koncentrál, amelyben a három Emmanuelle-film készült. A producerek a Judy Garland életrajzi film narratívájához hasonlóan Kristel félresikerült házasságát is bemutatják.

A Hollandiában született Kristel modellként dolgozott, mielőtt filmezni kezdett volna. Az Emmanuelle-filmek kirobbanó sikere után Claude Chabrol Alice utolsó szökése című filmjében és a Lady Chatterly szeretőjében is szerepelt. Mire memoárját megírta, már nem filmezett, hanem festményeket festett, visszavonultan élt holland szülővárosában. Hatvanévesen hunyt el rákbetegségben 2012-ben.