Miután Kínában a koronavírus-járvány lecsengését követően újraindult az élet, a vásárlók szinte megrohamozták az üzleteket. Jó példa erre a francia luxusmárka, a Hermès, melynek egyetlen boltja több mint 850 millió forintnak megfelelő bevételt termelt a nyitást követő időszakban. Talán ez is ösztönözhette a cég vezetését arra, hogy szinte mindenből pénzt csináljanak.

Létrehozták a Petit h nevű projektet, melynek keretein belül a márka által felkért művészek és dizájnerek már meglévő anyagokból és tárgyakból alkotnak valami újat. Így született meg egy 3700 darabos kollekció, melynek darabjai csak korlátozott példányszámban állnak rendelkezésre. A megszületett luxuscikkek között vannak szolidabbak is, mint a mintás irattartó vagy a kimaradt anyagokból készült vitorláshajó, de az egyik igazán eszement darab egy porcelán gördeszka.

A luxus netovábbja a porcelánból készült gördeszka 1

A sporteszköz anyaga miatt értelemszerűen nem igazán használható gördeszkázásra. A falap helyén egy 59 cm hosszú és 12 cm széles ovális, dodófigurával díszített tányér található, ehhez erősítették hozzá a kerekeket. A Hermès szerint a 4625 dollárba, azaz közel 1,5 millió forintba kerülő tárgy bármelyik nappali dísze lehetne, de a merészebb tulajdonosok akár ételeket is felszolgálhatnak rajta.

A luxus netovábbja a porcelánból készült gördeszka 2

Kövess minket a Facebook-on!