230 láb (70 méter) hosszúra nőtt az olasz Codecasa hajógyár legújabb, egyelőre csak projektszinten létező luxusjachtja. A cégtulajdonos Fulvio Codecasa által tervezett monstrum vonalait bevallottan a repülők kinézete ihlette, a cél a letisztult külső és a tágas belső tér megalkotása volt.

Ez most egy repülő vagy egy hajó? 1

A repülőszerű kialakítás a hajóorrban csúcsosodik ki, mely teljesen úgy néz ki mint egy utasszállító gép orra a pilótafülkével együtt. A háromszintes fedélzet központi része a 20 méteres napozóterasz, ahol az utasok egy hatméteres medencében úszhatnak egyet. Aki más jellegű mozgásra vágyik, az igénybe veheti a fedett edzőterem gépeit is.

A jacht hatalmas méretei ellenére nem tud túl sok vendéget fogadni, a helyet ugyanis elfoglalja a tulajdonos lakosztálya, de négy „vendégszobában” így is álomra hajthatják a fejüket a vendégek. Emellett külön lakrészt kapott a hajó személyzete és a kapitány is.

Ez most egy repülő vagy egy hajó? 2

A hajó hátuljánál is találunk repülőgépek által ihletett motívumokat: a farokra hasonlító rész egy helikopter-leszállópályának ad helyet, mely nélkül manapság már nem is igazi szuperjacht egy szuperjacht. A hajótörzsön lévő ablakok is hasonló kialakításúak, mint a repülőgépeken láthatóak.

A gyártó ígérete szerint a hajót a legmodernebb műszerekkel szerelik fel, végső kialakítása pedig minimálisan, de még módosulhat, mielőtt kifut a tengerre, várhatóan még 2020 első félévében. A Codecasa jachtjának áráról még nincs információ, de az garantálható, hogy a mezei milliomosoknak nem lesz elegendő pénze még az előlegre sem.