A filmekben ezernyi Hitlert láttunk már. A kifigurázott, őrjöngve ordító diktátort, a Imásodik világháború végnapjaiban teljesen összeomló, reálisan ábrázolt emberi roncsot, és most az egyedi látásmódjával sikert arató rendezőnek köszönhetően a képzelt barátot is megismerhetjük.

Jojo Rabbit Christine Leunens könyve alapján készült, melyben egy náci kisfiú Hitlert választja képzeletbeli barátjának, a bonyodalmat pedig az okozza, hogy az édesanyja menedéket ad egy zsidó lánynak.

Ebben a filmben maga a rendező, Taika Watiti játssza a képzelt Adolf Hitlert, az őt elképzelő fiút Roman Griffin Davis alakítja, az anyját Scarlett Johansson, a bújtatott lányt pedig Thomasin McKenzie. Rajtuk kívül még Rebel Wilson, Stephen Merchant, Alfie Allen és Sam Rockwell szerepel a filmben.

Taika Waititi elmondása szerint az általa megformált karakternek semmi köze a valós, történelmi személyhez, inkább egy tízéves fejében élő szürreális náci jelenik meg majd a filmben, ami inkább lesz könnyed hangulatú dráma, mint száz százalékos komédia.

Akinek tetszett a szintén Waititi által jegyzett Vademberek hajszája, annak vélhetően ez a film is felkerül a megnézendő mozik listájára,  A Jojo Rabbit az idei Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon debütál majd, a mozis világpremierje október 18-án lesz.