Változnak az idők, és változnak az elvárások, már James Bond sem az a karakter, ami 20-30 éve volt. Ma már belefér, hogy a készítők elkacérkodjanak a női 007-es gondolatával.

A film forgatókönyvírója, Phoebe Waller-Bridge váratlan csavarral érte el, hogy egyszer tényleg legyen egy női 007-es titkos ügynök egy Bond-filmben. Az új mozi nyitójeleneteiben Bond (Daniel Craig) visszavonult Jamaicára, de a brit titkosszolgálat vezetője, M (Ralph Fiennes) kénytelen visszahívni a szolgálatba, mert kiderül, hogy nagy szükség van rá egy globális válság megoldásában.

Egy jelenetben azonban, amikor M magához hívatja a 007-est, Lashana Lynch lép be a titkos ügynökként, aki megkapta Bond megbízatását, amíg távol volt. A visszatérő Bond persze mindent bevet, hogy elcsábítsa a gyönyörű kollégát, ám próbálkozása, legalábbis kezdetben, sikertelen.

Waller-Bridge elmondta: igyekeztek minél közelebb hozni a mai élethez azt, ahogy Bond a nőkkel bánik. Hangsúlyozta, hogy ezt sikerült elérni, hiszen a sorozatnak haladni kell a korral, és Bondnak is fejlődnie kell.

Az új Bond-film a fiatal nemzedékeket akarja megszólítani, ugyanakkor hű marad a 007-es filmek zsáneréhez.  Lashana Lynch színrelépése ismét felélesztette a Bond-szerep öröklése körüli pletykákat. De Barbara Broccoli, a James Bond-filmek producere már tavaly cáfolta, hogy Daniel Craig után a következő 007-es ügynök nő lesz. “Bond férfi. Egy férfi szereplő. Férfinak írták, és azt gondolom, hogy az is marad” – szögezte le Barbara Broccoli a The Guardiannek adott interjújában.

Az 59 éves Broccoli az Eon produkciós vállalat vezetője, a Bonddal kapcsolatos minden lényegi döntés a kezében van. Ő írta meg a Twitteren, amikor Danny Boyle filmrendező “alkotói nézeteltérések” miatt otthagyta a 25. Bond-filmet, és ő jelentette be, hogy Cary Fukunaga lépett a helyére. Ő volt az is, aki rávette Daniel Craiget, hogy utoljára még vegye magára a Bond-szmokingot.

Broccoli szerint mivel a Bond-történetek az ötvenes években születtek, “a szereplő DNS-ében vannak bizonyos dolgok, amelyek nem tudnak megváltozni”. A producer ugyanakkor nem tagadta, hogy a világ változásával Bond is átalakult az idők során. Mint mondta, különösen azok a filmek, amelyekben már Daniel Craig alakította Bondot, többek között az ő ösztönzésére – már sokkal közelebb állnak a nőkről alkotott mai képhez.