Ezen a zöld Škoda Superb kombin első ránézésre nem látszik, hogy Ferrarikat eszik reggelire, pedig a lemezei alatt már nem a cseh technika lapul. Igaz, az építők nem mentek messzire a megfelelő erőforrásig, csak a Volkswagen család másig tagjától vették azt át. Az Audi A3 RS-ből származó öthengeres 2,5 TFSI blokkját választották, mivel a Škoda nem kap ilyet, és kizárólag négyhengeresekkel készül. Az ingolstadti márkához köthető, Győrben gyártott remekmű már alaphangon 400 lóerőt képes leadni, ami már ebben a formában 120 lóerős ugrás a legerősebb Superbhez képest. 

Lazán kiakasztja a kilométerórát a brutális családi Skoda 1

Fotó: superb_vrs3/instagram

Ezzel azonban nem elégedtek meg a zöld szörnyeteg építői. A 2,5 literes motort egészen 720 lóerőre és 830 newtonméter nyomatékra húzták fel, ami abszolút a szupersportautók szintjére emeli a tágas, kényelmes kombit.

Lazán kiakasztja a kilométerórát a brutális családi Skoda 2

Öthengerest kapott a legnagyobb Skoda (fotó: superb_vrs3/instagram.com)

A német autópályán végzett próba alapján 3,32 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót, és 100-200 km/óra között pedig mindössze 6,06 másodperc telik el. Álló helyzetből 9,38 másodperc kell neki a 200 km/órás tempóhoz, a végsebesség pedig valahol 300 km/óra körül van. 

Az első generációs Skoda Superb még kapott V6-os motorokat, mind benzines, mind dízel kivitelben, a második szériában pedig volt 3,6 VR6-os blokk is, a 2015 óta futó harmadik generáció viszont kizárólag turbófeltöltésű négyhengeresekkel (és konnektoros hibridként) került piacra.