Árverésre kerül az egyik Aston Martin V8, amivel a közeli jeleneteket, mozgó snitteket vették fel a James Bond mozihoz. Frissen restaurálva, tökéletes állapotban várja új gazdáját. Ma már működő V8-as motorral, különféle James Bond kütyükkel felszerelve csillog, de nem volt ez mindig így. 

Eladó James Bond autója valódi lángot lövő filmes rakétahajtással 1

1973-as gyártású, a filmgyártó cég pedig 1986-ban vette meg. Azért esett használt autóra a választás, mert túl hosszú volt a várólista egy új Aston Martinra. Eredetileg Tudor zöld színű volt, amit átfestettek Cumberland szürkére, valamint belerakták az ikonikus James Bond fegyvereket, felszereléseket.

Eladó James Bond autója valódi lángot lövő filmes rakétahajtással 2

Került bele díszletként rakétahajtás, valamint egy küszöb mögül kihajtható síléc szett is. A  forgatás során ennek a kocsinak jutott a nehéz szerep, egy havas domboldalon ütközött hófalba. Ehhez a trükkhöz pedig eltávolították a motort és a váltót. 

Eladó James Bond autója valódi lángot lövő filmes rakétahajtással 3

A stúdió 1995-ben adta el a kocsit egy ismert Bond-gyüjtőnek, Peter Nelsonnak, aki kiállította a mozgásképtelen autót egészen 2004-ig. Ekkor került Amerikába az Aston Martin, ahol újabb tulajcsere következett, majd a felújtás: Egy karburátoros V8-as került bele korhű ZF ötfokozatú kézi váltóval, valamint kijavították a sérüléseket, rozsdafoltokat, és újrafényezték a karosszériát. 

Eladó James Bond autója valódi lángot lövő filmes rakétahajtással 4

Került bele pár filmes kellék, a rejtélyes funkciók gombjait csak ekkor rakták bele, valamint egy lángszórót is beszereltek a plusz rakétahajtásba, hogy hihetőbb legyen a filmes kellék. Az RM Sotheby’s aukcióján kínált darabért 1,4-1,8 millió dollárt várnak a szakértők, a végső ár augusztus 17-19 között derül majd ki.