A pokolian tűző napsütés, jégesők, sivatagi homokkal kevert zivatarok, viharok korát éljük, így kiemelten fontos autónk védelme. Ha nincs garázs, akkor egy takaróponyva is tökéletesen megteszi, de aki sokat utazik, és mélygarázsban, reptéren hagyja a kocsit, annak is jól jöhet egy ilyen eszköz.

Ebben a kategóriában is van már olyan készülék, ami túlmutat az egyszerű műanyag pokróc szintjén. Ez a japán készülék, a Vinoya mondhatni a ponyvák Rolls-Royce-a, egy olyan automata darab, amivel nem kell a parkolóban szerencsétlenkedni, és a szél sem fújja el. Elég csak a kocsi tetejére helyezni a tárolódobozt, megnyomni a  távirányító gombját, és a ponyva máris szétterül, a tulajnak végül csak rögzítenie kell. 

Mindezt elegánsan, izzadás, küszködés nélkül, pont ahogy James Bond tenné, ha ponyvázásról van szó. 

A napelemmel önmagát töltő szerkezet akár 45 napig is aktív marad, ráadásul riasztó is van benne, ha valaki hozzápiszkál, máris rikácsolásba kezd. A termék egy japán közösségi finanszírozásra szakosodott oldalon várja a megvalósuláshoz szükséges összeget, vagyis várta, mert már az eredeti cél tízszeresét adták össze rá. Ezek alapján úgy tűnik, van igény egy ilyen túlmotorizált luxustermékre a takaróponyvák piacán.