Óriásit fut ez a felvétel a közösségi oldalakon, ami érthető, hiszen drámai képsorokat sikerült rögzíteni. Azt látjuk, hogy egy dühös, targoncával közelítő farmer felborít egy egész komoly értéket képviselő, új Opel (ott Vauxhall) Corsát. 

Teszi mindezt úgy, hogy a sofőr egy szál alsógatyában készít videót, és próbál küzdeni az elkerülhetetlen ellen, a farmerhez hasonló elszántsággal. 

A környéken van egy népszerű kirándulóhely, így a vidékre kirándulók szó szerint szanaszét hagyják autóikat a környéken, gyakran fennakadást okozva, magyarázta egy helyi lakos. Ez a frusztráló helyzet szülte a dühös reakciót a birtok területére, kapun belülre álló autóssal szemben. 

A felvételt látva természetesen beindultak az internet jogászai, mindenki azt próbálja megfejteni, vajon kit mennyire terhel a felelősség. Sokak szerint addig a farmer addig cselekedett helyesen, amíg a kapun kívül pakolta a kocsit, de utána a gatyás férfi elsodrásával már túllőtt a célon, és a keletkezett kárt mindenképp neki kell majd megfizetnie.

a videó a hirdetés után indul

 

Érdekes adalék, hogy itthon is volt hasonló eset. 

A videón látható Suzuki Ignis állítólag rossz helyen parkolt, így nem lehetett megközelíteni az út végén található műhelyt, ahová filmünk főhőse szeretett volna eljutni. Így fogott egy vontatókötelet, és elhúzta az útból a Suzukit.

a videó a hirdetés után indul

A vádirat szerint egy tatabányai telephelyen lévő műhelyhez vezető úton állt meg június 22-én egy személygépkocsi. Az elkövető úgy ítélte meg, hogy a személygépkocsi a műhely megközelítését akadályozza, ezért egy vontatókötelet rögzített a saját autójára és az akadályozó személygépkocsira, majd azt elvontatta a telephelyen kívülre. A vontatott gépjármű 1-es sebesség fokozatban volt, ezért a lendkereke és a tengelykapcsoló szerkezete meghibásodott – írja az ügyészség.

Az elkövető 195 000 Ft kárt okozott a vontatott járműben. A tatabányai rendőrség nyomozását követően az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy a vádlottal szemben a bíróság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze arra, hogy a sértett kárát megfizesse.