Fedélzeti kamerás felvétel is készült arról, ahogyan az Egyesült Királyság M6-os autópályán a rendőrök kiszúrtak egy BMW i8 volánjánál egy drogdílert. Nyomban üldözőbe is vették a mellettük, a leállósávban elsuhanó Simon Pagettet, aki először ugyan együttműködés jelét mutatva elkezdett félrehúzódni, de aztán odalépett a hibrid sportautónak – írja a Carscoops.

Egy pillanatra sikerült is átvernie a rendőröket, de gyorsan kapcsoltak ők is, így folytatódott az üldözés, aminek során számos veszélyes helyzetet idézett elő a 39 éves férfi. Több piros lámpán is áthajtott, és volt, hogy a megengedett sebesség háromszorosával repesztett. Majd felugratott a járdára, ekkor a 40 éves utasa, Dean Stone egy hátizsákot szorongatva kiugrott az autóból és a bokrok közé szaladt.

Perceken át tartott még az autós üldözés, de egy ponton Pagett arra a következtetésre jutott, hogy ez már veszett fejsze nyele, így az egyik utcában az út szélére húzódva megállt, és megadta magát. Az esetről szintén beszámoló Birmingham Live megjegyzi, hogy nem sokkal azután, hogy a sofőrt elkapták, az elszaladó Stone-t is letartóztatták a rendőrök, miközben próbált taxiba szállni.

Még külső tényező sem segítette ezúttal az egyenruhásokat, nem úgy, mint egy másik, az Egyesült Államokban történt esetnél, ahol végül egy tehéncsorda fékezte meg az üldözött autóst.

Stone táskájában összesen öt kilogramm kokaint találtak, végül mindkét férfi bűnösnek vallotta magát a kereskedelmi szándékkal folytatott kábítószer-birtoklásban. Május 27-én Pagettet hét, Stone-t hat év szabadságvesztésre ítélték.