A 2015-ben elhunyt George Barris élete során rengeteg ikonikus autót adott az amerikai filmgyártásnak. Nevéhez fűződnek a XX. század legismertebb, egyedi konstrukciói, az általa vezetett cég alkotta a leghíresebb Batmobile-okat, a Jurassic Park átalakított autóit, Starsky és Hutch fehér csíkkal díszített piros Torinóját és a Knight Rider című sorozat rettentő intelligens és elképesztő mutatványokra képes KITT-jét is.

A filmes munkák mellett saját ötleteken is dolgozott, többek között egy Mercedes-Benz SL450-est (r107) akart saját fantáziája szerint átalakítani. 

Egy zseni félbehagyott ötlete ez a rozsdás, furcsa öreg Mercedes 1 Egy zseni félbehagyott ötlete ez a rozsdás, furcsa öreg Mercedes 2 Egy zseni félbehagyott ötlete ez a rozsdás, furcsa öreg Mercedes 3

Barris nyilvánvalóan egy rajzfilmes, groteszk, eltúlzott autót akart varázsolni a harmonikus és elegáns német típusból. A frontrészt közel fél méterrel hosszabbították meg, és akkora csillag került fel a hűtőrácsra, amekkorát csak mostanában mernek gyári Mercedesekre felhelyezni. 

Az autó eredetileg vörös fényezést kapott volna, de a projekt ismeretlen okokból félbeszakadt, és ebben az állapotában adták el. Jelenlegi tulajdonosa 11 500 dollárért árulta, amiről csak az eredeti rajzok árulják el, hogy milyen lehetett volna a végeredmény. Reméljük valaki kedvet kap a befejezéshez.

Egy zseni félbehagyott ötlete ez a rozsdás, furcsa öreg Mercedes 4 Egy zseni félbehagyott ötlete ez a rozsdás, furcsa öreg Mercedes 5