Láttunk már pár eldurranó pofont, egymást lökdöső autósokat, előkerült többször a gázspray, de ez az amerikai eset minden eddiginél megdöbbentőbb. Egyrészt rámutat arra, hogy néhány autós milyen idegállapotban ül a volán mögé, és hogy az Egyesült Államokban tényleg bármikor, bárhol előkerülhet egy lőfegyver.

A történet átlagos közúti kakaskodásnak indul, a Nissan sofőrje tolakodik a videót rögzítő furgon mögött, aki átvált tanító üzemmódba. Büntetőfékez, direkt feltartja a gyorsítani akaró Nissant. Ami ezután jön, az pedig egy thrillerbe illő fordulat, a furgonos felgyorsít 150-160 km/órás sebességre, és utoléri a Nissant, aminek ablakán kikandikál egy pisztoly. 

Ezt emberünk nem intő jelnek vette, hanem inkább kihívásnak, hiszen nála is volt fegyver! A nissanos nem tágított, és még kétszer pisztolyt villantott. A furgonos erre filmbe illő ámokfutással reagált, a gatyából előrántott fegyverrel leadott több lövést a szélvédőn keresztül, mindezt a már említett 150-160 km/órás tempónál. Utasa annyira megrémült, hogy még a biztonsági övet is kikapcsolta.

A legijesztőbb az egész történetben, hogy a videót “Self Defense Shooting” címmel töltötték fel, vagyis az autós szerint ez az akció sima önvédelem volt.