2004-ben a nagynevű angol Evo Magazin alapítója, Harry Metcalfe vásárolta ezt a piros, jobbkormányos Ferrari 550 Maranellót. Két évvel később tőle vette meg a Top Gear és a The Grand Tour egyik sztárja, Richard Hammond a kézi váltós sportkupét, az autóban akkor közel 49 ezer kilométer volt.

Mostanra már több mint 93 ezer km van a piros Ferrariban és nem csak az autós körökben híres korábbi tulajdonosok miatt vonzó, hanem a remek állapota miatt is. Igaz, a jobbkormányos kivitel eléggé behatárolja a vevőkört.

Az eladó állítása szerint az autó belterében lévő apró kapcsolókon és gombokon azért látszott már az idő, de ez a korszakban más autókra is jellemző volt. Éppen ezért egyesével megtisztította, illetve pótolta őket, hogy a fekete bőrrel kárpitozott belső továbbra is tökéletes maradjon. Az egyetlen utólagos elem benne a Kenwood rádió.

Az 550 Maranello 5,5 literes, 65 fokos hengerszögű V12-es szívómotorja 485 lóerős és 568 Nm nyomatéka van. 4,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 320 km/óra a végsebessége.

Richard Hammond Ferrarijára szeptember 24-éig várják a liciteket.

Kéne Richard Hammond piros Ferrarija? 2