Valamiért mindig akad pár sofőr, akik kihívást látnak a befagyott, kiszáradt, eliszaposodott vízfelületek meghódításában. Mindenesetre nincs tél jégbe szakadt autó nélkül, de amiről most az Azovi-tengernél készült fotók árulkodnak, az mindenen túltesz. 

Erről a tengerről azt kell tudni, hogy vízállása alacsony, átlagos mélysége mindössze 13 méter, a Taganrogi-öbölben pedig kevesebb mint 1 méter, így ez a világ legsekélyebb tengere. Idén pedig az extrém időjárásnak, a folyók alacsony vízhozamának köszönhetően egyes területeken gyakorlatilag kiszáradt, a fagyos iszap pedig vonzotta az autósokat, mint legyeket a légypapír.

Egymás után ragadtak bele a süppedős homokba, BMW-X4, Nissan-X-Terra, Toyota-Tundra , Lada 4×4 az áldozatok között, a képek alapján nem egy autóban komoly károk keletkeztek.

Megkergült autósok szakadtak a fagyott iszapba 1Megkergült autósok szakadtak a fagyott iszapba 2Megkergült autósok szakadtak a fagyott iszapba 3Megkergült autósok szakadtak a fagyott iszapba 4Megkergült autósok szakadtak a fagyott iszapba 5Megkergült autósok szakadtak a fagyott iszapba 6